Психолого – педагогічний семінар з елементами тренінгу «Емоційне вигорання педагогів в умовах сучасної школи»

3 квітня 2018 року для педагогів нашої школи був проведений тренінг з питань професійного вигорання . Тренінгове заняття проводила старший викладач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, кандидат педагогічних наук ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Перхайло Неля Антонівна.

Сучасне життя з його численними труднощами вимагає від людини будь-якої професії активізації всіх сил. Представники педагогічної галузі опиняються в найбільш складній ситуації, оскільки відчувають подвійні навантаження. Негативно забарвлені стани педагога знижують ефективність виховання й навчання дітей, підвищують конфліктність, сприяють виникненню і закріпленню негативних рис, руйнують психічне здоров’я.
Професія педагога належить до категорії стресогенних і вимагає великих резервів володіння собою та саморегуляції. У педагогічній діяльності постійно спостерігають стан емоційної напруженості. Після перебування в складних ситуаціях педагог найчастіше відчуває виснаженість, пригніченість, бажання розслабитись. В окремих випадках емоційна напруженість досягає критичного моменту – й результатом стає втрата самовладання та самоконтролю. У подібних випадках зазвичай говорять, що людина «згоріла».
Надзвичайно цікаво і переконливо Неля Антонівна розповіла про поняття «професійного вигорання», про фактори та симптоми професійного вигорання та зауважила на стадіях емоційного вигорання. Педагоги закладу в процесі майже 3-х годинної зустрічі отримали цінні поради щодо профілактики синдрому «професійного вигорання», а також що робити при виявленні перших ознак вигорання. Вчителі з задоволенням виконували різноманітні вправи , панувала доброзичлива атмосфера, гарний настрій та багато позитивних емоцій!!! ...». Закінчили тренінгове заняття на позитивній ноті та піднесеному настрої.

Висловлюємо щирі слова подяки викладачу нашого університету Перхайло Нелі Антонівні за надзвичайно цікавий тренінг та сподіваємося на подальшу співпрацю з викладачами університету!

Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.