Повернутися до звичайного режиму

Захоплюючі «Сміттєві естафети»

Ми хочемо навчити школярів бути екосвідомими!!!

Педагоги Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 переконані, що для цього потрібно, насамперед, дати дітям практичні навички правильного поводження із сміттям. До того ж, на сортуванні відходів та подальшому продажу вторинної сировини, діти зможуть заробити кошти на спортивний інвентар та покращення інтер’єру закладу. Все, що для цього необхідно – забезпечити школу контейнерами для роздільного збору відходів ( в нашій школі встановлені контейнери для відпрацьованих батарейок, пластикових кришечок, «пожирачі паперу») та навчити дітей правильно сортувати своє сміття.Чому ми вирішили сортувати сміття у школі?

На нашу думку, школа є ідеальним майданчиком для впровадження екологічної освіти, але за умови, що вона буде якісною і безпосередньо пов’язаною із повсякденним життям та розумінням того, як кожна людина незначними змінами у своїй щоденній поведінці може змінити екологічну ситуацію у своїй країні та у світі.

Як ми навчаємо дітей сортувати сміття?

Дуже просто! Проводимо для дітей додаткові уроки екології, майстер класи, на яких школярі дізнаються, чому природі шкодить викинуте на вулицю сміття, що таке “розумне споживання”, як і навіщо сортувати сміття.

І щоби процес сортування був веселим і захопливим, у нашій школі постійно проходять екологічні майстерні, акції, конкурси та змагання. Напередодні травневих свят у школі відбулися надзвичайно захоплюючі «Сміттєві естафети» серед учнів 1-4 класів та 5-6 класів. Граючись, діти вчилися правильно сортувати побутові відходи. А взагалі ми впевнені, що сортуючи сміття у школі, діти стануть прикладом для дорослих та навчать сортувати побутові відходи своїх батьків.

/Files/images/2017-2018/6 естафети.jpg

/Files/images/2017-2018/15 естафети.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 205

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.