Заключне занятті обласної педагогічної студії із теми "Реалізація екологічних проєктів як форма компетентісної освіти"

8 квітня 2021 року педагоги Київщини взяли участь у третьому (заключному) занятті обласної педагогічної студії Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Переяславської міської ради із теми "Реалізація екологічних проєктів як форма компетентісної освіти".

На початку онлайн зустрічі учасники мали змогу презентувати результати роботи, представити Дерево екологічних проблем та Дерево рішень свого населеного пункту, а також шляхи реалізації проєктів. Надзвичайно важливі проблеми та питання були висвітлені у виступах. Представники Переяславської станції юних туристів розпочали та задали тон презентаційної частини. Близнюк Анатолій Іванович досить детально охарактеризував причини, наслідки та шляхи вирішення проблеми "Наслідки знеліснення на довкілля". Кожен відповідально підійшов до поставлених задач, тому і проєкти та висвітленні питання актуальні: "Проблеми сміття та способи боротьби з ним", "Неконтрольоване використання у сільському господарстві мінеральних добрив та отрутохімікатів", "Зменшення використання поліетиленових пакетів", "Підвищення екологічної свідомості та екокультури", "Паління сухої трави та рослинних залишків", "Забруднення річок".

Під час теоретичного блоку заняття "Бриколаж як освітній тренд та цікава технологія освітньої діяльності вчителя" керівник педстудії, директор школи Кондусь Володимир Іванович розповів про історію виникнення, принципи та особливості застосування технології в освітньому закладі. В ході практичного блоку керівник педстудії, заступник директора з виховної роботи Дяченко Людмила Петрівна поділилась досвідом створення різноманітної наочності для проведення інтерактивних вправ та цікавими лайфхаками виготовлення контейнерів для сміття і пожирачів паперу. Було представлено результати роботи закладу по створенню міні сортувальної станції, пластикопроводу та роботи з механічним пресом для сортування сміття.

В роботі педстудії взяли також участь методист відділу дистанційної освіти КНЗ КОР "Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів" Мазуркевич Ірина Валеріївна, яка наголосила на важливості висвітлених питань, звернула увагу на значний досвід роботи педагогів Переяславської ЗОШ №3 в реалізації екологічних проєктів та організації відповідної діяльності в закладі. Також до заходу приєднались працівники ЦПРПП Переяславської міської ради.

В онлайн занятті у форматі відеоконференції на платформі Zoom взяли участь 29 педагогів Київщини. Були не лише підведені підсумки роботи, а й намічені нові завдання по формуванню методичного збірника за результатами роботи обласної педстудії. Учасники заходу відзначили важливість, практичність розглянутих матеріалів, подякували керівникам педстудії за отриманий досвід проєктної та екологічної діяльності Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3.

На зображенні може бути: 2 людини та текст

Кiлькiсть переглядiв: 39

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.