Уроки доброчесності

Педагогічний колектив Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 висловлює подяку ГО Смартосвіта за надані навчальні матеріали курсу “Уроки доброчесності” для учнів 3–4 класів.

Авторки курсу: Інна Большакова, Наталія Єфремова, Юлія Журлакова, Ольга Мірошникова, Світлана Олексюк, Ганна Остапенко, Світлана Ройз.

Комплект навчальних матеріалів складається з:

• Рамкового документа “Суспільна доброчесність. Як і коли навчати її в початковій школі”

Цей посібник містить докладне пояснення поняття доброчесності, підходів до навчання в різних країнах, вікових особливостей дітей, а також методичні рекомендації з відповідіями на запитання вчительства про те, як користуватися матеріалами, інтегрувати їх у навчальний процес тощо. Окремим бонусом є стаття соціологині та дослідниці цінностей Вікторії Бриндзи про український контекст та цінності українського суспільства.

• Путівника для вчителя

Конспекти уроків із методичними коментарями та заувагами психологині.

• Путівника для учня в двох частинах

Робочий зошит дитини, у якому він / вона може писати, малювати, проходити самооцінювання та вирізати заготовки для поробок.

• Квесту “Мандрівка містом доброчесності”

Матеріали курсу можна використовувати для інтеграції в курс “Я досліджую світ”, вивчення доброчесності як окремого курсу чи для позакласної роботи учнів. Учитель може планувати уроки на власний розсуд.

Курс ознайомить дітей із такими поняттями як: відповідальність і гідність, людяність і проактивність, рівність і чесність, лідерство і служіння.

Зміст курсу відповідає Державному стандарту початкової освіти та Типовим освітнім програмам НУШ 1 і НУШ 2. Обов’язкові результати навчання з освітніх галузей за Державним стандартом зазначені в Путівнику для вчителя до кожної теми курсу.

Проєкт “Навчання суспільної доброчесності в українській початковій освіті як довготривалий та ефективний інструмент подолати “побутову корупцію” реалізується у партнерстві з німецькою організацією ChildFund Deutschland (“Дитячий Фонд Німеччини”) за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ)

Надзвичайно цікаві та корисні навчальні матеріали (56 посібників «Уроки доброчесності») вже передані та використовуються в освітньому процесі учнями 4 класу разом із вчителькою Верезуб Т.І.

Також слід відміти те, що і вчителі 2 та 3 класів також долучилися до реалізації проєкту «Навчання суспільної доброчесності в українській початковій освіті як довготривалий та ефективний інструмент подолати «побутову корупцію» та використовують зазначені навчальні матеріали, які є доступними до завантаження на сайті «Нова українська школа». Сподіваємося, що опісля проходження курсу, наші дітлахи стануть впевненішими у собі, людянішими, щедрішими та добречеснішими.

Кiлькiсть переглядiв: 22

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.