Екскурсія до музею «Заповіту»

Вивчивши на уроках літературного читання тему «Т.Г. Шевченко: сторінки життя і творчості», 14 березня 2017 року учні 3 класу разом із своїм класним керівником Євсевською Вірою Іванівною відвідали історичний музей «Заповіту Т.Г. Шевченка».

Цікаво та змістовно провела екскурсію екскурсовод Світлана Павлівна, яка розповіла про історію створення цього музею. Відкритий він був 18 квітня 2008 року на честь першого виходу «Кобзаря» Т.Г. Шевченка у Санкт-Петербурзі в 1840 році. Особливе місце у музеї займають Шевченківські зали. Адже під час приїзду до Переяслава в 1845 і 1859 роках Тарас Григорович жив у цьому будинку. У цих залах учні побачили меблі того часу, посуд, вироби із фарфору, побутові речі, книги, картини з видами Переяслава того часу, копії робіт Шевченка.

Ім’я Тараса Шевченка пов’язане тісно з Переяславщиною. Поет бував тут неодноразово. Тут він написав свої славетні твори. У віршах та прозі Т.Г. Шевченко раз по раз згадує Переяславщину, надає чудові описи міста і його околиць. Із захопленням третьокласники слухали розповідь екскурсовода і про дружбу Тараса із міським лікарем Андрієм Остаповичем Козачковським.

Після оглядової екскурсії учні сфотографувалися біля музею.

класний керівник 3 класу Євсевська Віра Іванівна

/Files/images/2016-2017/ekskurs/IMG_1173.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 89

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.