Міжнародний день щастя

Щастя ... Це почуття відображається в картинах і оспівується в віршах, його бажають і до нього прагнуть. Філософи і поети з давніх часів намагаються знайти йому визначення, але так і не досягли цього. Ясно тільки одне: більше всього на світі людина мріє бути щасливим. І ця мета об'єднує всіх жителів Землі, незалежно від віку, статі і матеріального благополуччя. Щоб підтримати цю ідею, генеральна асамблея ООН заснувала особливе свято. І з 2012 року в усьому світі прийнято відзначати 20 березня Міжнародний день щастя. Давайте дізнаємося трохи про історію цього чудового свята.

Історія виникнення свята

Міжнародний день щастя - це свято, яке заснувала Генеральна Асамблея ООН, щоб підтримати ідею про те, що мрія про щастя є спільною для всіх жителів земної кулі.

міжнародний день щастяДата для торжества була обрана невипадково. 20 березня настає весняне рівнодення символізує однакове право на щастя для всіх. Так само як день дорівнює ночі, одна людина схожий на іншого. Тому всі люди єдині у своєму прагненні насолоджуватися життям. Для того щоб нагадати про це, і створили день щастя. Історія цього дуже юного свята розпочалася влітку 2012 року, а відзначався він всього-на-всього три рази. Проте це дуже важливий день для кожного з нас.

Цікаво, що ідею святкувати Міжнародний день щастя висунули в невеликому Королівстві Бутан. І ось з чим це пов'язано. Жителі цієї держави визнані лідерами за коефіцієнтом Валового Національного Щастя. Так вимірюється добробут громадян. Цікаво, що упор при цьому робиться не на матеріальні багатства, а на традиційні духовні цінності: сім'ю, здоров'я, природу, релігію. Ця концепція ґрунтується на буддійських уявленнях про щастя. Її ввів в ужиток четвертий король Бутану більше сорока років тому, і з тих пір вона використовується в країні в якості неофіційної філософської доктрини.

20 березня міжнародний день щастя

Крім цього, є й інший спосіб визначення рівня процвітання держави - міжнародний індекс щастя. Він використовується для відображення стану довкілля та вимірювання добробуту її жителів. Відповідно до останніх підрахунками, найщасливішою країною була названа республіка Коста-Ріка.

Кiлькiсть переглядiв: 155

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.