Поїздка до театру

Нещодавно старшокласники нашої школи разом з вчителями Черненькою Галиною Дмитрівною та Гаврилечко Ольгою Михайлівною відвідали Національний театр імені І. Франка. З перших хвилин поринули у театральний світ мистецтва. Починаючи від «алеї слави» – фотографії акторів, які грають ролі у театрі, (багато з них Заслужені артисти України, які здобули визнання у багатьох людей), закінчуючи залом, великою сценою, червоними старими кріслами… Все це навіює на якусь незвичайну атмосферу. З досить загадковим відчуттям, що зараз доторкнешся до мистецтва, хоч трішечки приблизишся до духовного збагачення душі, розпочалася вистава «Мартин Боруля» за І. Карпенко-Карим.

В історії кожного театру є п'єси, до яких час від часу звертаються митці різних поколінь. Для Національного театру імені І.Франка "Мартин Боруля" є знаковою постановкою. Перше її прочитання (1950р.) та виконання головної ролі фундатором театру Гнатом Юрою овіяне театральною легендою. До п'єси зверталися також у 1967 та 1979 роках. Але класика є класикою, і нинішне покоління франківців на чолі з режисером Петром Ільченком та художником Олегом Татариновим пропонують свою оригінальну версію. "Ідея фікс" Мартина Борулі - отримання дворянства примушує краще зрозуміти самих себе, привести у відповідність власні прагнення та амбіціії.

Школярі з захопленням спостерігали за грою акторів. З позитивними емоціями, хорошим настроєм та приємними враженнями після перегляду вистави пообіцяли собі ще повернутися до театру. Такі поїздки дають змогу детальніше вивчати творчість письменників-класиків української літератури, побачити роботу відомих акторів, поринути в атмосферу духовного піднесення. У театрі не було вільних місць, а це означає, що незважаючи ні на які суспільні чи соціальні чинники люди не припиняють ставати ближчими до мистецтва.

класний керівник 10 класу Гаврилечко О.М.

/Files/images/2016-2017/ekskurs/театр2.jpg

/Files/images/2016-2017/ekskurs/театр3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 97

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.