День па́м'яті жертв голодомо́рів

День па́м'яті жертв голодомо́рів— щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботулистопада.

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

В нашій школі 26 листопада в кожному класі проведений Урок пам’яті «З присвятою замордованим голодом…». Особливе місце на заходах приділялась увага спогадам очевидців Голодоморів, які зібрали вчителі та учні нашої школи, вшануванню пам’яті людей, які ризикуючи кар’єрою, свободою або навіть життям зробили все, щоб зберегти та поширити правдиві відомості про Голодомор.

Учні 9-11 класів під керівництвом вчителя історії Герасимова О.М. підготували виступи та провели круглий стіл на тему: «Вони не мовчали, щоби світ знав».

/Files/images/2015-2016_rk/977.jpg

Працівники Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» провели для учнів нашої школи урок пам’яті «Голодомор – геноцид: шлях до правди», присвячений вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні, під час якого продемонстрували документальний фільм режисера Павла Фаренюка «Ой горе, це ж гості до мене!».

/Files/images/2015-2016_rk/IMG_2680.JPG

В шкільному коридорі розміщені плакати та виставка на тему «Голодомор: минуле живе, допоки його пам'ятають».

Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.

Кiлькiсть переглядiв: 94

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.