Першокласники - активні учасники тижня початкових класів

17 вересня в рамках тижня початкових класів вчитель 1 класу Репа Тетяна Миколаївна провела урок-подорож «Відкриває двері казка» В ході заняття учні переглядали українські казки. Першокласники залюбки впізнавали казкових героїв, давали їм елементарну характеристику, відтворювали зміст знайомих казок, оцінювали поведінку персонажів, вчилися відрізняти добро від зла, проявляли кмітливість і спостережливість.

/Files/images/2017-2018/IMG_0779.JPG

Учні з цікавістю виконували всі завдання. «Казки безсмертні, у них живе і не вмирає сам народ, його мудрість, віра і працелюбство, його джерельна совість та іскрометний жарт. Ці витвори народної уяви впродовж віків були і залишаються чарівними проповідниками доброти й милосердя, яких сьогодні часом не вистачає у людських стосунках»,- такий висновок зробили найменші учні школи наприкінці заняття.

/Files/images/2017-2018/1_klas/IMG_0799.JPG

19 вересня першокласники під керівництвом Тетяни Миколаївни освоювали надзвичайно просту і цікаву техніку малювання – пуантилізм (техніку малювання ватними паличками). Пуантилізм - це унікальна течія в живописі, яка в перекладі з французької мови означає «писати по точках». Картини такого плану писали багато художників. Наприклад, шедеврами визнані картини Жоржа Сера. Він вважається засновником цієї техніки. Малювання ватними паличками - вельми незвичайна техніка.

/Files/images/2017-2018/1_klas/IMG_0800.JPG

/Files/images/2017-2018/1_klas/IMG_0801.JPG

Для дітей було здивуванням те, що ватні палички, виявляється, можна використовувати не лише за прямим призначенням. З їх допомогою можна ще й малювати. Гостею на занятті була калина – народний символ України. Закипіла робота в класі – кожен залюбки «прикріплював» свої ягідки до калинових грон. Червоніла калина на папері, а в дітей палахкотіла іскорка в очах – адже кожен відчував себе Чарівником.

/Files/images/2017-2018/1_klas/IMG_0815рба.jpg

21 вересня в першому класі був проведений урок «Я обираю здорові звички».

/Files/images/2017-2018/1_klas/IMG_0835.JPG

Метою цього уроку є привернення уваги учнів до збереження власного здоров’я як найвищої цінності життя. Цей урок був нетрадиційним, оскільки проходив не в класі, а на свіжому повітрі. Він проходив під гаслом: «Здоров’я – це рух». Першокласники брали участь у естафетах, грали у рухливі ігри, змагалися у силі, спритності, винахідливості, кмітливості і просто відпочили.

/Files/images/2017-2018/1_klas/IMG_0829.JPG

Такий урок дав змогу продемонструвати школярам, що здоровий спосіб життя - це просто і важливо, багатьох захворювань можна уникнути завдяки правильному харчуванню, фізичній активності, уникненню шкідливих звичок.

/Files/images/2017-2018/1_klas/IMG_0839.JPG

«Бережіть себе і свій організм, радійте життю. Набувайте хороших звичок, привчайте себе до активного і здорового способу життя, будьте розумними і мудрими, обирайте самостійно правильні стежини, крокуйте ними до країни Міцного Здоров’я і пам’ятайте, що ваше здоров’я — у ваших руках», - такі настанови отримали учні від вчителя.

Кiлькiсть переглядiв: 239

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.